Voor ieder haarprobleem een oplossing

Haarverlies is een probleem waar vrouwen vaker mee te maken krijgen. Haarverlies kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld ziekte, stress of erfelijke factoren. De meest voorkomende oorzaken van haarverlies zijn Alopecia, hormoonschommelingen en chemotherapie. Gelukkig weten we voor iedere vorm van haarverlies een oplossing te vinden.

Alopecia Areata

Alopecia Areata is voor zover wij weten een auto immuunzieke. Dit betekent dat uw afweer uw eigen lichaam aanvalt, met als gevolg pleksgewijze kaalheid. Het verloop van Alopecia Areata is grillig en helaas niet voorspelbaar. Wij adviseren u graag vrijblijvend.

Hormoonschommelingen

Ongeveer 50% van de vrouwen die in de overgang komen, krijgen te maken met haaruitval, inhammen en/of dunner wordend haar. Ieder mens verliest 60 tot 100 haren per dag. Pas wanneer u langdurig meer haren verliest  en/of de haren minder sterk teug komen, kan er sprake zijn van overmatig haaruitval.

Chemotherapie

Heeft u kanker en krijgt u daarom chemotherapie of bestraling(en)? Dan kunt u te maken krijgen met haaruitval. Haaruitval door chemotherapie of bestraling is tijdelijk. Ongeveer 2 à 3 maanden na de laatste behandeling zal uw haar weer beginnen te groeien.

Stress

De oorzaak van haaruitval door stress ligt in de aanmaak van cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline, dat bij ophoping in de talgklieren weer voor een overproductie melkzuur zorgt. Teveel melkzuur is op zijn beurt schadelijk voor je haren, waardoor haaruitval optreedt.

Schildklierziekte

De schildklier produceert normaliter hormonen die de haargroei reguleren. Wanneer de schildklier echter niet goed functioneert, kan er overmatig haarverlies optreden.

Erfelijke aanleg

Alopecia Androgenetica, ook wel bekend als vrouwelijke kaalheid of erfelijke kaalheid, is de meest voorkomende oorzaak van kaalheid bij vrouwen.