ECHT HAAR/SYNTHETISCHE HAARWERKEN

ECHT HAAR/SYNTHETISCHE HAARWERKEN

Echt haar/synthetische haarwerken

Het kiezen van het juiste haarwerk is een belangrijke beslissing voor u. Uw kapsel is bepalend voor uw gezicht en heeft daarmee invloed op uw uiterlijk, uitstraling en zelfvertrouwen. Er zijn veel verschillende modellen en kleuren. Er zijn haarwerken van echt haar en van synthetisch materiaal. Wij informeren u hier graag over.

Verschillen tussen synthetisch en echt haar

Er zijn voordelen en nadelen waar het gaat om synthetische haarwerken en haarwerken van echt haar. Het grootste voordeel van een haarwerk van echt haar ten opzichte van een haarwerk van synthetisch haar is dat de eerste optie niet van uw eigen haar te onderscheiden is.

Echt haar

Voordelen
  • Het haarwerk lijkt en voelt als uw eigen haar;
  • We kunnen het haarwerk permanenten en kleuren naar wens;
  • U kunt doen wat u gewend bent met het haarwerk, zoals slapen, sporten en zelfs zwemmen.
Nadelen
  • Voor een optimaal en natuurlijk resultaat moet het haarwerk worden geföhnd of ingedraaid worden;
  • De haren van het haarwerk kunnen afbreken en splijten.

Synthetisch haar

Voordelen
  • Uw haar zit altijd goed in model. U hoeft dus nooit te föhnen of in te draaien;
  • Het haarwerk voelt licht aan tijdens het dragen;
  • Het haar breekt en splijt niet.
Nadelen
  • Het haarwerk kunt u niet dragen tijdens het slapen of zwemmen.

Kiest u een machinale of handgeknoopt haarwerk

Buiten het verschil tussen echt haar en synthetische haarwerken, bestaat er ook een verschil in de wijze waarop ze gemaakt zijn. Zo is het mogelijk dat uw haarwerk machinaal wordt gemaakt. Hierdoor is het haarwerk goedkoper en sneller klaar. Een belangrijk nadeel is wel dat het minder comfortabel aanvoelt. Dit is anders waneer we kijken naar handgeknoopte haarwerken. Deze beschikken namelijk over een andere spreiding, waardoor ze ook minder zwaar zijn.

Wat kost een pruik van echt haar?

Haarwerken van echt haar zijn leverbaar vanaf € 800. Voor haarwerk van echt haar op maat is de prijs op aanvraag beschikbaar. Synthetische haarwerken zijn leverbaar vanaf € 500. We kijken graag samen met u welke pruik het best bij uw wensen past.

Verzekering

Wanneer uw haar dunner wordt of u heeft haarverlies welke wordt veroorzaakt door een ziekte, aandoening of medische behandeling (o.a. chemotherapie), dan kunt u aanmerking komen voor vergoeding voor medische hulpmiddelen haarwerken en pruiken via uw zorgverzekering. Via deze link kunt u dit zelf controleren. Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars in Nederland een contract als leverancier van medische hulpmiddelen. Voor 2021 is de basisvergoeding voor een pruik of haarprothese €452,-. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of vraag ons om advies.

Nazorg

Na de aanschaf van uw pruik of haarwerk leveren wij ook de nazorg. Periodiek komt u op afspraak langs in onze salon in Huizen om uw pruik of haarwerk te laten verzorgen en onderhouden voor het beste resultaat. Deze servicebeurten verzorgen wij in de salon. Wij kunnen ook wassen, knippen, föhnen, kleuren en drogen. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Dan kunnen wij ook bij u langs komen, bij u thuis of in het ziekenhuis.

Verzorgingsproducten

Wij adviseren u graag over de beste producten voor uw haar en hoofdhuid. Wij werken met verzorgingsproducten van MEDICEUTICALS en REDKEN.

Direct contact opnemen

Meer informatie?

Neem dan contact op met HAIR SOLUTIONS by Gerda via ons contactformulier
of maak direct een afspraak via tel. of whatsapp: 06 51 01 50 20.