HAARVERLIES

AFSPRAAK MAKEN

HAARVERLIES

AFSPRAAK MAKEN

Haarverlies

Haarverlies is ingrijpend. Kaalheid of dunner wordend haar heeft veel invloed op het dagelijks functioneren. Soms zijn de oorzaken van haarverlies of kaalheid direct duidelijk, zoals bij chemotherapie. Maar er zijn ook oorzaken die niet gelijk herkend worden. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek.

Haarproblemen | Hair Solutions by Gerda

Oorzaken haarverlies

Veel voorkomende oorzaken van haarverlies of dunner wordend haar zijn alopecia, stress, medicijn gebruik, chemotherapie, bestraling, narcose, erfelijke aanleg, veroudering, hormonale afwijking en maagverkleining. Wij zijn gecertificeerd haarwerker en zorgaanbieder van medische hulpmiddelen – haarwerken en pruiken.

Inhammen staan voor beginnende ouderdom. Een Inham is een driehoekige kale of dunner wordende plek die wordt veroorzaakt door teruglopende haargrens. Het ontstaat net boven de slaap. Niet alleen mannen maar ook vrouwen kunnen inhammen krijgen. Vaak zijn inhammen de eerste tekenen van erfelijke kaalheid, ALOPECIA ANDROGENETICA. Bij erfelijke kaalheid trekt de haargrens terug. De kruin kan kaal worden maar er blijft wel haar op uw achterhoofd en rond uw oren.

Haaruitval door chemo begint doorgaans 2 tot 3 weken na de eerste chemokuur. Wij raadden u aan VOOR het starten van de chemo langs te komen voor een vrijblijvend intakegesprek. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw wensen en kijken/ overleggen we de mogelijkheden. Wij bestellen een groot aantal haarwerken passend bij uw wensen en ons advies. Dit duurt doorgaans 2 werkdagen. We maken een vervolgafspraak om deze haarwerken te passen. Wanneer wij een passend haarwerk gevonden hebben reserveren we deze voor u. Zodra u het haarwerk nodig heeft hoeft u alleen te bellen en we zorgen dat het haarwerk klaar ligt voor u.

Huisbezoek

Is het voor u niet mogelijk naar onze salon te komen? Wij komen graag bij u thuis of in ziekenhuis langs om u te helpen.

Maatwerk

Tevens is er de mogelijkheid een haarstuk of een geheel haarwerk op maat te laten maken wanneer u voor een langere periode of voor altijd een haarwerk gaat dragen. Graag informeren wij u naar de mogelijkheden.

Naast een haarwerk is een hoofdbedekking een veel gekozen oplossing. Omdat je gewoonweg niet altijd een haarwerk wilt dragen, omdat je bijvoorbeeld een gevoelige hoofdhuid hebt of in de nacht. In onze salon hebben wij verschillende hoofdbedekkingen.

90% van de personen die een maagverkleining ondergaat krijgt te maken met haaruitval. Doorgaans start haaruitval kort na de operatie tot ongeveer 6 maanden na de maagverkleining. Tijdens een maagverkleining treden er hormoonveranderingen op die de oorzaak zijn van haarverlies. Haarverlies bij maagverkleining is niet te voorkomen. Binnen 1 jaar zal het haar ogenschijnlijk weer groeien. De hoofdhuid kunt u wel verzorgen met de HAIR RESTORATION of de FOR WOMAN lijn van MEDICUTICALS.

Vergoeding

In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor vergoeding. Vraag uw huisarts voor een medische verklaring.

Haaruitval door narcose is een veel voorkomende bijwerking. Haaruitval na narcose hoeft niet direct na de operatie plaats te vinden. Het kan soms weken tot maanden duren voordat de 1e tekenen zichtbaar worden.

Haaruitval na narcose kan vergeleken worden met hormonale schommelingen. Er vindt een tijdelijk disbalans plaats. Het lichaam focust zich op zn vitale functies waardoor andere organen op de 2e plaats komen. Dit geeft als bijwerking bv haaruitval, concentratieproblemen, vermoeidheid.

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

De overgang en haaruitval gaan vaak samen. De oorzaken en behandelingen lopen uiteen en zijn van allerlei factoren afhankelijk. De meeste vrouwen ervaren wisselende periodes met meer of minder haaruitval. Ijzertekort of schildklierafwijking gaan vaak samen en kunnen leiden tot haaruitval.

Ook zijn er andere oorzaken die niet direct samenhangen met de overgang zelf maar wel voorkomt bij vrouwen in de overgang, Alopecia.

Ook zijn er andere oorzaken die niet direct samenhangen met de overgang zelf maar wel voorkomt bij vrouwen in de overgang:

Alopecia areata

Pleksgewijs kaalheid. Rondom de wortel vindt een ontstekingsproces plaats waardoor de haarwortels niet meer goed functioneren. Eerst groeien er makkelijk afbreekbare haren maar uiteindelijk groeit er helemaal geen haar meer. Bij sommigen patiënten kan het uiteindelijk tot volledige kaalheid leiden. Doordat de wortel niet uitvalt kan het haar terug groeien. Het is vaak een tijdelijke vorm van haaruitval. Bij veel mensen groeit het haar binnen 2 jaar terug.

Alopecia cicatricalis

Vorm van kaalheid die optreedt door litteken vorming op hoofdhuid. Er ontstaan kale plekken omdat er geen haar op littekens groeit.

Alopecia Androgenetica

Deze vorm van alopecia wordt ook wel mannelijke kaalheid genoemd en is de meest voorkomende vorm van haarverlies.

Alopecia Diffusa

Haaruitval over gehele hoofdhuid. Deze vorm heeft vaak te maken met stress en is vaak van tijdelijke aard.

Alopecia Totalis (universalis)

Al het haar op het hoofd valt uit. Het wordt meestal als heftige variant van alopecia areata beschouwd. Valt het lichaamshaar ook uit dan spreken we van alopecia totalis of universalis. De precieze oorzaak is niet bekend. Men denkt dat het een auto immuunstoornis is.

Frontale Fibroserende Alopecia (FFA)

Verlies van haar aan voorzijde en zijkant van de hoofdhuid met verlittekening. Ernstige vorm van haaruitval en komt niet terug.

Direct contact opnemen

Meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier of maak direct een afspraak via tel of whatsapp: 06 51 01 50 20.